Tuinarchitectuur met een plus

De bezielers van BaLu zijn Bart De Backer en Luc Van Laere. Bart is een doorgewinterde tuinarchitect met een knap parcours in het ontwerp en de realisatie van tuinen, landschappen en zwembaden. Na zijn studies tuinarchitectuur aan de Erasmushogeschool deed hij een massa ervaring op – als denker én doener. Zijn passie voor botanica bracht hem een haast encyclopedische kennis bij. Bovendien is Bart bedreven in uiteenlopende aspecten die bij tuinarchitectuur komen kijken. Van bouwkundige constructies zoals zwembaden en poolhouses tot verlichtingsplannen. En van beplanting en bosbeheer tot irrigatie. Ook het projectmanagement leidt hij in goede banen. Zo geniet u gemoedsrust van begin tot eind.

Interieurontwerp als leidraad

Luc Van Laere studeerde eerst IT, waarna hij zich op interieurstudies toelegde. Zijn technische bagage was het ideale fundament voor zijn werk als CAD-consultant slash tekenaar. De interesse voor inrichting en architectuur kreeg hij met de paplepel mee. Luc bekijkt uw project vanuit de eigenheid van uw woning en uw leefwijze. Die unieke aanpak resulteert in een tuin die fungeert als verlengstuk van uw huis. Met een ijzersterke band tussen binnen en buiten. Mooi meegenomen: Luc heeft ook de kneepjes van houtbewerking onder de knie. Zo speelt maatwerk de protagonist in uw ontwerp.

Kruisbestuiving tuinarchitectuur en interieur

Bart en Luc beslisten om hun krachten te bundelen in BaLu. De wisselwerking tussen knowhow op het vlak van tuin, architectuur en interieur zorgt voor een grote meerwaarde. Het accent ligt op beleving, interactie en onderlinge harmonie. Daarbij is de som altijd meer dan het geheel der delen.

Ontdek onze visie op tuinarchitectuur.